Skip links

Zorgeloos een huis leeghalen na een overlijden

Home » Huis leeghalen na overlijden
Regio Ontruimer | De beste ontruimer uit uw regio

Alles wat u moet weten over het leeghalen van een woning na overlijden

Wanneer iemand uit uw omgeving overlijdt is het aan de nabestaanden om alle zaken van de overledene af te wikkelen. De nadruk ligt in het begin op de uitvaart en vervolgens op de financiële afwikkeling. Als laatste zal de woning van de overledene moeten worden ontruimd om opgeleverd te worden. Dit geldt voor koopwoningen die verkoop klaar gemaakt moeten worden als ook voor huurwoningen die bezemschoon opgeleverd moeten worden voor de verhuurder.

Als u meer wilt weten over het ontruimen van een woning na overlijden, tips voor de ontruiming van een huur- of koopwoning of de werkwijze van Regio Ontruimer dan vindt u hieronder nuttige informatie.

Regio Ontruimer ontzorgt u bij een ontruiming na overlijden

Het is wellicht een open deur, maar het leeghalen van een woning na overlijden van een dierbare is geen leuk project. Waarschijnlijk heeft u allemaal vragen als u de verantwoordelijkheid heeft voor het ontruimen van de woning na overlijden. Waar moeten alle spullen heen? Wat blijft en wat kan weg? Wij begrijpen als geen ander dat extra ondersteuning fijn is in deze periode. U moet de spullen van bijvoorbeeld vader of moeder uitzoeken en sorteren. Regio Ontruimer heeft gelukkig al heel vaak een huis leeggeruimd na een overlijden en is daarom bij uitstek geschikt om u bij te staan in deze lastige periode.

Voordelen van een ontruimer

Discreet inboedel afvoeren

Een ontruimer zal bij een huisontruiming na overlijden snel en respectvol de spullen sorteren en afvoeren. Waardevolle spullen zoals witgoed of bruingoed kunnen worden verrekend met de uiteindelijke kosten van de ontruiming. Bruikbare meubels en kleding krijgt via kringloopwinkels en hulpstichtingen een tweede kans. Spullen die niet meer gebruikt kunnen worden zullen discreet worden afgevoerd.

Snel de woning ontruimen

In de meeste gevallen is er na het overlijden van de bewoner een beperkte tijd om het huis leeg te halen. De kosten van bijvoorbeeld de huur lopen door, maar in het geval van een zorgkamer in een instelling moet de kamer vaak al binnen een week opgeleverd worden. In dat geval bieden wij ook een spoedontruiming.

Geen extra zorgen door oplevergarantie

Door de woning te laten ontruimen door Regio Ontruimer heeft u in deze lastige tijd geen extra zorgen. Wij bieden namelijk de 100% oplevergarantie die inhoudt dat wij pas klaar zijn als u tevreden bent.

  Vrijblijvend advies nodig?

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoon*

  Postcode ontruimadres*

  Omschrijf uw situatie

  * Verplichte velden

  Hoe werkt Regio Ontruimer

  Voor u ons inschakelt willen wij u graag vertellen hoe wij werken.

  Iedere ontruiming begint met een gratis offertebezoek op locatie. Om u goed te kunnen helpen en een juiste prijs te kunnen aanbieden komen wij altijd vrijblijvend bij u langs. Vervolgens bieden wij u altijd een schriftelijke offerte aan met een duidelijke omschrijving van de te verrichten ontruimwerkzaamheden.

  De ontruiming zelf begint met het compleet opruimen van de woning. Vervolgens wordt de volledige inboedel vakkundig en discreet afgevoerd. Hierna verwijderen we volgens afspraak de raambekleding en vloerbedekking. Tot slot leveren we de woning op door gaten in de muren te vullen en schoon te maken. In sommige gevallen is het ook nodig om de woning in originele staat terug te brengen. Denk hierbij aan het witten van de woning, of nicotinevrij maken. Ook dit zijn standaarddiensten van Regio Ontruimer.

  Aan het einde van de ontruiming lopen we samen met u de woning na en lossen we eventuele onvolkomenheden direct op zodat u 100% tevreden bent. Kunt u zelf niet aanwezig zijn dan kunnen wij de oplevering ook direct aan de verhuurder of makelaar doen.

  Waarom Regio Ontruimer?

  Betrouwbaar
  in uw Regio.

  In iedere regio hebben wij dé specialist in woningontruiming. Wij zitten dus altijd in de buurt. Wel zo makkelijk.

  Snelheid
  met Ontruimen.

  Een woning ontruimen moet snel en goed gedaan worden. Uw Regio Ontruimer biedt u een snelle ontruiming.

  Scherp Geprijsd
  Waar voor je geld.

  Een woningontruiming moet goed en secuur gebeuren. U betaalt ons een eerlijke prijs voor de dienst.

  Tips voor opruimen woning na overlijden

  Na het verlies van de dierbare bent u verantwoordelijk voor opruimen van de woning. Maar waar begint u dan? Hieronder enkele tips hoe u dit het beste kunt aanpakken.

  Ontruiming van een huurwoning

  Wanneer een huurwoning leeggehaald moet worden kunt u het beste de volgende stappen nemen

  • Neem contact op met de verhuurder om de huur op te zeggen en u te laten informeer naar de oplevereisen.
  • Maak een afspraak voor een voorinspectie.
  • Bepaal met de familie of u zelf of een ontruimer de werkzaamheden gaat doen.
  • Haal de kostbare en dierbare zaken uit de woning
  • Plan een vrijblijvend offertebezoek in van een ontruimbedrijf

  Ontruiming van koopwoning

  Bij het opleveren van een huis voor de verkoop spelen er andere zaken dan bij het ontruimen van een huurwoning. Het kan namelijk nodig zijn om bepaalde zaken te laten staan of te verbeteren om het huis sneller of voor een betere prijs te kunnen verkopen. Doe in ieder geval het volgende

  • Selecteer zo snel mogelijk een makelaar
  • Vraag aan de makelaar om advies om de de woning zo snel mogelijk te kunnen verkopen
  • Haal kostbare en dierbare zaken uit de woning
  • Plan een vrijblijvend offertebezoek in met een ontruimbedrijf.

  Een ontruimbedrijf kan u helpen de woning verkoopklaar te maken en na verkoop het huis helemaal leeg op te leveren.

  Uw Regio Ontruimer staat u graag terzijde om in deze vervelende periode alle zorgen rondom het ontruimen volledig uit handen te nemen. Bel ons direct voor advies of meld uw ontruiming

  Uw Regio

  Regio Ontruimer - Woningontruiming in Nederland

  Woning Ontruimen Zonder Zorgen

  U bent op zoek naar een bedrijf dat uw zorgen rondom het ontruimen van uw woning weg kan nemen. Regio Ontruimer is een samenwerkingsverband van professionele en enthousiaste ontruimers, waarmee wij landelijke dekkende oplossing bieden voor uw woningontuiming.

  U wordt zo altijd geholpen door een ontruimer die thuis is in uw eigen regio! Hij kent de juiste wijze van ontruimen en het afvoeren van vuil en oude inboedel in uw gemeente. Denk aan het aanvragen van vergunningen of lokale partners voor het hergebruiken van uw inboedel.

  Heeft u een huis dat u moet leeghalen of wellicht een zolder die echt opgeruimd moet worden? We ontruimen alle goederen in de ruimtes en leveren deze zoveel mogelijk gescheiden af bij de stort, chemisch afval, papier, glas, etc. In sommige gevallen kunnen we een deel van de restboedel nog ter overname aanbieden. Bruikbare meubelen zonder economische waarde schenken wij aan goede doelen. Vervolgens wordt elke ruimte bezemschoon opgeleverd.

  Na de ontruiming en bezemschoon opleveren maken we een laatste ronde om te kijken of we alle werkzaamheden volgens afspraak hebben afgerond. Na goedkeuring leveren we de sleutel weer af.

  Noord-Nederland
  Wij ontruimen woningen in Friesland, Groningen en Drenthe. Wij hebben reeds huizen leeggehaald in onder meer Groningen-Stad, Leeuwarden, Assen, Delfzijl, Heerenveen, Meppel en Emmen
  Woningontruiming in Noord-Nederland
  Oost-Nederland

  Wij ontruimen woningen in Flevoland (Oost), Gelderland en Overijssel. Wij hebben reeds huizen leeggehaald in onder meer Lelystad, Zwolle, Arnhem, Apeldoorn, Enschede, Deventer en Almelo.

  Woningontruiming in Oost-Nederland
  Zuid-Nederland
  Wij ontruimen woningen in Noord-Brabant (Oost), Gelderland en Limburg. Wij hebben reeds huizen leeggehaald in onder meer Tilburg, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Roermond, Heerlen en Maastricht
  Woningontruiming in Zuid-Nederland
  Noordwest-Nederland
  Wij ontruimen woningen in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland (West). Wij hebben reeds huizen leeggehaald in onder meer Amsterdam, Alkmaar, Utrecht, Almere, Haarlem, Amersfoort en Hilversum
  Woningontruiming in Noordwest-Nederland
  West-Nederland
  Wij ontruimen woningen in Zuid-Holland: de regio’s Haaglanden, Rijnmond, Midden Holland, Rijnland, Drechtsteden en westelijk Noord-Brabant. Wij hebben reeds huizen leeggehaald in onder meer Rotterdam, Dordrecht, Den Haag, Leiden, Breda en Gouda.
  Woningontruiming in West-Nederland
  Zuidwest-Nederland
  Wij ontruimen woningen in de volgende regio’s in Zeeland: Schouwen-Duiveland, Tholen, Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland en in Zeeuws-Vlaanderen. Wij hebben reeds huizen leeggehaald in onder meer Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Domburg.
  Woningontruiming in Zuidwest-Nederland